Mennyt talvi on ollut erittäin vähäluminen ja lauha. Taisi olla noin kuukauden mittainen pakkasjakso tuossa tammi- helmikuussa. Lunta ei ole maassa ollenkaan. Ensimmäisiä kevään merkkejä pihalla näkyy jo. Krokus ja idänsinililja pukkaa jo vihreätä maanpinnalle. Onneksi kestävät ainaki hieman pakkasta, jos ilma tästä vielä viilenee. Kuka tietää, vaikka saataisiin vielä maa valkoseksi. Olisi kyllä suotavaa.

Kevään ensimmäiset kylvöt olen jo aloittanu. Malttamattomana en jaksanut odottaa myöhempään kevääseen. Nyt vaan jännään mitä noista kylvöksistä tulee ja onnistuuko ollenkaan. Siemeniä kyllä riittää vielä myöhemmin kylvettäviksikin =)

 

DSCN8024-normal.jpg

Olen kylvännyt jo ruohosipulia, samettikukkaa, lyhtykoisoa, lehtosinilatvaa, miinanköynnöstä, hämähäkkikukkaa, hirssiä, punaista basilikaa ja testaus mielessä sinipallo- ohdaketta. Sinipallo- ohdakkeen siemeniä kylvin myös syksyllä pihalle.

 

DSCN8008-normal.jpg

Samettikukka näyttäs kasvavan hyvin. On päässyt jo taimimultaan.

 

DSCN8004-normal.jpg

Miinanköynnös kasvaa myös vauhdilla. Ohjeen mukaan pitäisi nostaa viileään ja valoisaan paikkaan. No sellaista paikkaa ei löydy. Näkee ny sit kuin käy...

 

DSCN8017-normal.jpg

Tähtilaukan sipulit on olleet talven jääkaapissa. Siirsin ne purkkeihin ja mielenkiinnolla odotan kukinta- aikaa =)

 

DSCN8000-normal.jpg

Avokado myös kokeilussa...