Eka kesänä selvisi siis koko pihan kauheus. En ole koskaan ollut mikään puutarhaihminen, vaikka luonto onkin ollut lähellä sydäntä. Piha oli kuitenkin nii kamalassa kunnossa, että pakko sille oli alkaa tekeen jotain.

Ensimmäisenä pisti silmään nokkoset ja jättipalsamit. Ne olivat valloittaneet takapihan talonpäädyn (talo on L:n muotoinen). About 20 neliön alueella kasvoi näitä ihania kasveja. Aluksi en edes tunnistanut jättipalsamia. Onneksi selvisi, että kuuluu ei- toivottuihin vieraslajeihin, joten sehän sai kyytiä.

Jättipalsami on suht helppo (johtuneeko kosteasta maaperästä) hävittää. Lähtee vetämällä irti eikä juuristo ole syvällä. Ongelmahan onkin se, että leviää "ampumalla" siemeniä. Paras olisikin nyppiä heti pienenä alkuna irti.

Nokkoset onkin sitten iha eriluokkaa. Juuristo oli levinnyt ties kuin syvälle. Alue saatiin käytyä läpi, mutta kyllähän ne perkuleet kasvo uudelleen!

 

 

hein%C3%A4kuu-09%20109-normal.jpg

Nokkosten ja jättipalsamien ohella eka kesänä sain tehtyä pari perennapenkkiä. Syysasterit sain tulevalta anopilta. Onkin ollut ainoa syksy, kun ovat kukkineet. Varmaan istutin huonoon paikkaan.

 

 

hein%C3%A4kuu-09%20047-normal.jpg

 

Näin jälkeenpäin tämä penkki naurattaa/ hävettää. Sorruin ostamaan muovia! Ei näin! =D Varjokuunliljaa, siperianmiekkaa ja takana Japaninjaloangervoa.